Količina 0 u vašoj korpi. Cena je 0.00 RSD Idi na kasu

Pitanja i odgovori

Početna Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori

Odgovori na najčešće postavljana pitanja
Zašto motorno ulje u mom automobilu s vremenom menja boju u crno?

Motorna ulja su izrađena da bi sprečila habanje i održava vaš motor čistim. Ulje uklanja nečistoće i drži ih pomoću aditiva deterdženata u raspršenom stanju. To što je ulje crno, pokazuje da ono uspešno obavlja svoj zadatak.

Upravo sam kupio novi automobil. Da li moram promeniti ulje koje se nalazi u motoru?

Naravno da ne morate, ali ako baš želite, nema razloga zašto ne. Ulja koja se koriste za prvo punjenje motora su potpuno formulirana ulja koja mogu bez problema biti u motoru do redovnog servisa.

Moj auto ide na gas. Koje ulje trebam koristiti?

Motori koji idu na gas imaju više temperature sagorevanja pa su potrebna ulja sa većom otpornošću na oksidaciju. Najbolji izbor u paleti naših ulja predstavlja Syntho 5W30 i Syntho 10W40.

Koja su najbolja motorna ulja?

Teško je i nekorektno govoriti koja su ulja bolja od drugih, ali je evidentno da proizvodnja ulja ide ka sve višim i strožim standardima. Mnogi tehnološki najnapredniji proizvođači daju preporuke o tome koje ulje se koristi za koji motor.

Kako treba koristiti visokokvalitetna ulja?

Visokokvalitetna ulja su bazirana na sintetičkoj osnovi. Ona su idealna za upotrebu u teškim uslovima, poput rada motora pri visokim i niskim tempreraturama, a posebno su prikladna za upotebu u modernim visoko opterećenim motorima.

Kupujem manje kvalitetno i jeftinije ulje, ali ga zato menjam dvostruko češće. Nije li to bolje?

Dobro je često menjati ulje, pogotovo ako motor radi u uslovima start/stop gradske vožnje, ali pri tome treba znati da motorno ulje lošijeg kvaliteta čak i kad je sveže ne poseduje neka svojstva koja poseduju kvalitetna ulja i kada su pri kraju radnog veka.

Mogu li se motorna ulja mešati jedno sa drugim?

Pravilo je da se nikad ne mešaju ulja različitih proizvođača. Ulje drugog proizvođača može se koristiti za dolivanje kada u tom trenutku ne možete nabaviti ono ulje koje je već u motoru. U tom slučaju se preporučuje da se što pre izvrši zamena ulja.

Zašto treba kupovati BISON motorno ulje? Kako motorno ulje BISON može da smanji troškove?

BISON nudi superioran nivo zaštite koji će svakako uticati na pouzdaniji rad vozila. Smanjenjem troškova održavanja, kao i kroz duže intervale između dve zamene, značajno ćete smanjiti vreme kada vaša vozila nisu na putu, a time planirane i neplanirane operativne troškove.

Da li su BISON ulja pogorna za vozila svih proizvođača?

Svaki proizvodi BISON su proizvedeni u skladu sa industrijskim standardima, a neki su posebno razvijeni da zadovolje specifične zahteve koje su postavili pojedini proizvođači vozila i sklopova. Testiranje proizvoda je praćeno od strane proizvođača kao što su Mercedes-Benz, MAN, Caterpillar, rezulatati testova su nezavisno ocenjivani i od strane drugih proizvođača motora i motornih vozila.

Da li od kvaliteta motornog ulja zavisi potrošnje goriva?

Motor se podmazuje tako što pumpa za ulje potiskuje ulje do kritičnih mesta u motoru gde ono formira zaštitni uljni film izmeđi pokretnih delova motora. Taj uljni film razdvaja metalne površine, sprečava njihov direktan kontakt i smanjuje trenje. Ipak nisu sva ulja ista. Kreirajući motorna ulja koja zehtevaju manju snagu za potiskivanje kroz pumpu za ulje do svih delova motora smanjuje se trenje između pokretnih delova motora na najmanju moguću meru. Korišćenjem kvalitetnog motornog ulja BISON, potrošnja goriva se može smanjiti za 3-5% u odnosu na nekvalitetna ulja. BISON proizvodi obezbeđuju manje trenje pa time i manje habanje i grejanje sklopova, smanjuju potrošnju goriva i maziva, povećavaju efikasnost i izlaznu snagu sklopova i time štede vaš novac.

Preduzeće “BRAĆA TOMIĆ”

bavi se prodajom motornih ulja i maziva

021/551 869 ili Pošaljite Email